“КИЇВОБЛАГРОТЕХПОСТАЧ”
приватне акціонерне товариство

Корзина пуста
Підбір автозапчастин по автомобілю
Каталог

Вказані ціни дійсні тільки при замовленні товарів в інтернет-магазині https://www.texsnab.kiev.ua або https://www.texsnab.prom.ua. Для оформлення замовлення інтернет-магазині необхідно обрати товар, заповнити форму, натиснути кнопку "Оформить заказ"

Мандруємо автомобілем. Що повинно бути в багажнику?

03.08.2016

ДорогаВи любите мандрувати?  Тоді Вам знайомі: і пролистування інтернет сайтів про музеї, архітектуру, готелі, сувеніри,  і радісне планування поїздки,   і  метушня збирання валіз, і  підготовка автомобіля  в дорогу. 

Вперше за все життя мені – пожиттєвому автоучню, водію на підпорах,  «білявці»,  доручили підготувати автомобіль в дорогу, (це ж не так складно  як підготувати авто до зими).  Коли у нас виникає питання до кого ми звертаємось ?

Поважаючи досвід,  відправилась з запитанням «Що взяти в дорогу для автомобіля?» до водія з 60-річним стажем. По ходу розмови склався такий собі «невеличкий список»  автоаптечки для машини з аксесуарів, інструментів, та "іншого": медаптечка,  знак аварійної зупинки, буксирний трос, домкрат, запасна камера, манометр для накачки шин; насос ручний або ножний , компресор, балонний ключ, набор ключів ріжкових  та головок; викрутки ударні та прості; монтіровка, молоток; свічки запалення; конденсатор (ну якщо немає -  замінити картоплиною), запасні лампи для підфарників, стоп-сигналів, указників повороту, фар…..Зайшовши в автомагазин, я радісно і гордо повідомила, що збираю машину для мандрів і протягнула список… Подивившись в здивовані очі продавця і почувши питання: «Ви збираєтесь відкрити СТО?»,  зрозуміла – інколи потрібно досвід перевіряти знаннями з Інтернету. Дякую, співробітникам автомагазину на Святошинський 20, вони не стали суперечити щасливому покупцю, а просто продемонстрували  весь товар зі списку, і запропонували зважити:  чи дійсно потрібні всі ці автотовари і запчастини під час подорожі в автомобілі? Тут у мене виникло декілька  питань:    Як мені ці всі автотовари вмістити у багажник легкового автомобіля з валізами? Чи дійсно всі інструменти, автозапчастини зі списку нам потрібні в дорозі сьогодні?

Після пояснень продавця, аналізу ст. 31 Правил дорожнього руху,  підготовлено короткий список того, що необхідно покласти (чи хоча б перевірити наявність) в багажник  автомобіля  збираючись в мандрівку

1. Аптечку автомобільну (медаптечку).

2. Знак аварійної зупинки (у випадку якщо вас чекає дорога в Болгарію в багажнику має бути  2 знака аварійної зупинки).

3. Буксирний трос.

4. Насос для підкачки шин або компресор.

5. Герметик (клей) від проколу шин – незамінний і дуже зручний в дорозі. (Водіям з «золотими руками» можуть стати в пригоді латки, автоаптечка для ремонту шин, камер)

6. Запаска (але обов’язково перед дорогою перевірити тиск в ній).

7. Домкрат винтовий ромбовидний (домкрат ).

8. Ключ балонний з лопаткою  (балонний ключ ротор).

9. Вогнегасник.

10. Омивач скла (рідина для очистки скла).

11. Губку для очистки скла.

12. Пилосос, засоби очистки салону (особливо, якщо з Вами в автомобілі мандрує собака) .

13. Навігатор.

14. Зарядки (шнурки) для навігатора, телефону (айфона),  нетбука…Перехідник від прикурювача 3 в 1 з подовжувачем.

15. Лампу переносну (12 в) на крокодільчиках.

Збираючись в дорогу зимою - розширюємо список, додаючи:

16. цепі для коліс, щоб полегшити пересування  зимовими дорогам;
17. щітки - скребки для очистки скла від снігу;
18. рідину для розморожування замків…

Крім того, збираючись в мандри зимніми дорогами,  перевіряємо чи підготовлений  наш автомобіль до зими.

І знаєте, я зрозуміла, що сучасному світі з його суперскладними автомобілями потрібно:

  1. Підготувати автомобіль  в дорогу оглянувши його на сервісі чи хоча б самостійно в  гаражі.

  2. Брати з собою в дорогу необхідно не ті автоінструменти і запчастини, що повністю відремонтують автомобіль , а  той інструмент і автозапчастини, що допоможуть  хоча б підлатати автомобіль і доїхати до найближчого сервісу (чи дяді Колі в гараж).   Ви зі мною згодні?

А що Ви берете з собою в дорогу для автомобіля?