“КИЇВОБЛАГРОТЕХПОСТАЧ”
приватне акціонерне товариство

Корзина пуста
Підбір автозапчастин по автомобілю
Каталог

Вказані ціни дійсні тільки при замовленні товарів в інтернет-магазині https://www.texsnab.kiev.ua або https://www.texsnab.prom.ua. Для оформлення замовлення інтернет-магазині необхідно обрати товар, заповнити форму, натиснути кнопку "Оформить заказ"

Чем порадует 2017 год автолюбителей?

15.12.2016

Авторинок 2017Чим порадують автовласників  в  2017 році   законотворці?

Народні депутати стурбовані відсутністю в Україні  екологічно чистого транспорту і пропонують з метою забезпечення масштабного розвитку екологічно чистого авторинку з 1 січня 2017 року додатково зменшити податкове навантаження на операції з постачання електромобілів.

В пояснювальній записці до проекту Закону України № 5494 депутати наводять  цікаві факти: 

-        продаж електромобілів в Україні 2016 року зросли втричі (1 123 електрокара)  в порівнянні з 2015 роком (401 авто);

-        кількість авто з двигунами внутрішнього згоряння в Україні -  8 мільйонів одиниць;

-        пробіг середньорічний транспортного засобу   - 30 тис. км, в середньому  палива використовують - 10 л/100 км, середня  ціна   1 літру бензину -  23 гривні, автовласник на пальне в середньому витрачає   60-70 тис. грн на рік;

-         заправка електромобіля буде коштувати  -  3-4 тис. грн.. (за умови вартості 1 кВт енергії – 1,29 грн. та з розрахунку 10 кВт електроенергії на 100 км та вартості).

То що ж запропоновано Законопроектом? З 01 січня 2017 року до 2021 року автомобілі, оснащені електричними двигунами, та автозапчастин  до них, звільнити:

-  від оподаткування акцизним податком;

- від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України  електромобілів та комплектуючих;

-   від оподаткування ПДВ послуг з перевезення пасажирів на таксі, надання пасажирського транспорту в оренду (лізинг, прокат, перевезення на замовлення), у разі, якщо такі колісні транспортні засоби оснащені виключно електричним двигуном.

Дорогу зеленим технологіям в сфері автомобільного транспорту України! Ну, а поки що, продовжуємо їздити шляхами України на автомобілях  ВАЗ, ГАЗ, ЗАЗ, CHEVROLET, DAEWOO, УАЗ… з двигунами внутрішнього згорання! Тим більш, що  у електромобіля  є суттєвий недолік для нашого гаманця – через років 5 інтенсивної експлуатації акумуляторну батарею необхідно міняти, а вартість її стартує від 15% вартості електромобіля.